Mcycles Tour des Alpes 2022

Een volledig verzorgde fietsvakantie in de Franse Alpen

 

  • 7 overnachtingen incl. ontbijt - trainingspasta - 3 gangen diner (aan huis bezorgd)
  • 5 fietsdagen, 2 cols per dag. Klimmen op eigen tempo
  • Professionele begeleiding met uitgeruste volgauto incl. uitgebreide bevoorrading
  • Verschillende leeftijden, verschillende niveaus, totaal 30 inschrijvingen

 

Het programma

Dag 1 Aankomst vanaf 15.00 + eerste diner
Dag 2 Col du Glandon + Col de la Croix de Fèr 82 km 2100 hm
Dag 3 Col de la Bérarde + Alpe d’Huez 100 km 2400 hm
Dag 4 Balkon Auris + Les Deux Alpes + Col de Sarenne 75 km 2500 hm
Dag 5 Rustdag
Dag 6 Col du Lautaret + Col du Galibier 95 km 2200 hm
Dag 7 Col d’Ornon + Col de la Morte 120 km 2600 hm
Dag 8 Ontbijt + Vertrek om 10.00u

 

Het arrangement

Het programma van de Tour des Alpes bestaat uit 5 fietsdagen en een rustdag. Voor groepen geldt dat dit natuurlijk in overleg kan worden aangepast.

Dag 1: Aankomst en diner

Dag 2: Col du Glandon, Col de la Croix de Fèr (en Pas de la Confession)
Deze twee cols liggen in het verlengde van elkaar waarbij de beklimming van de Col du Glandon al start in het dal onder de thuisbasis. Een stevige klim van 23 kilometer met enkele stukken van maarliefst 14%. Bekend uit de Tour de France (nog in 2017 was deze klim naar de Croix de la Fèr in de 19e etappe opgenomen) en eerste klim van de zwaarste amateurcyclo La Marmotte. Van de top van de Glandon naar de top van de Croix de Fèr is het nog slechts enkele kilometers klimmen.

Dag 3: Col de la Bérarde en Alpe d’Huez
Met de Col de la Bérarde word je ondergedompeld in volgens de locals het mooiste natuurgebied in de omgeving. Een rit naar ‘het einde van de wereld’ zoals de col beschreven wordt. De legendarische 21 bochten van de Alpe d’Huez liggen op de weg terug natuurlijk klaar om bedwongen te worden. Bovenop kan een terrasje gepikt worden, waarna het slechts 6 bochten afdalen is naar de afslag richting Villard-Reculas.

Dag 4: Les Deux Alpes via Balkon Auris en Col de Sarenne
De klim naar Les Deux Alpes wordt door menigeen een ‘loper’ genoemd. Met de juiste cadans goed boven te komen, waar bij een monument van Pantani pannenkoeken klaarliggen. Even genieten van de bedrijvigheid in het dorp waar in de zomer nog geskied wordt . Terug afdalen is het niet ver naar de voet van de Col de Sarenne. Een pittige klim door beschermd natuurgebied aan de achterkant van de Alpe d’Huez.

Dag 5: Rustdag
Tijd voor een wandeling, een terrasje in Bourg d’Oisans of een bezoekje aan de zwembaden in de omgeving. Massage nodig? De masseur kan je in het appartement bezoeken.

Dag 6: Col du Lautaret en Col du Galibier
Een bezoek aan de Alpen is niet klaar voordat je op  de top van de Galibier bent geweest. Via de kant van de col du Lautaret mag je de stevige uitdaging aangaan om naar maarliefst een hoogte van 2645m te fietsen. De ijle lucht zal het je niet makkelijk maken, de overwinning om met heel de groep boven te komen wordt natuurlijk op foto vastgelegd.

Dag 7: Col d’Ornon en  Col de la Morte (Alpe du Grand Serre)
Voor de die-hards een prachtige Koninginnenrit om de week mee af te sluiten. Deze eerste cols van de Granfondo Les Deux Alpes leiden je naar een andere vallei met een verrassend landschap. Waar de col d’Ornon voor de meesten goed te doen, is de Col de la Morte – de naam zegt het al – een heuse killer met percentages boven de 10%. Een muur waar je vaak een tandje tekort komt. De die-hards weten hiermee ook col 9 en 10 op hun naam te zetten.

Dag 8: ontbijt en vertrek

 

Klik hier voor alle informatie.
Voor boeken neem contact op met Marcel

Mcycles - sportfiets specialist
Mcycles is de sportfietsspecialist van het zuiden. Onafhankelijk en eerlijk advies op maat op het gebied van  mountainbikes & racefietsen.